Papağan Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Şey

Papağan Bakımı Hakkında Bilmeniz Gereken 15 Şey

Papağanlar çok iyi bir arkadaş olabilecekleri gibi size çok iyi bir dost, bir ev arkadaşı da olabilirler. Bu kadar iyi bir dosta sahip olabilmek için papağanınızın bakımını doğru yapmalı ve onun konforunu sağlamalısınız. Papağan bakımı hakkında bilmeniz gereken 15 şeyi uygulayarak papağanınızın temiz ve rahat bir yaşama sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Su ve yeminin temizliği

Papağanın yem ve su kabını her gün temizleyip yeni yem ve su koymalısınız.

Kafes temizliği

Papağanın kafesini 2 günde bir temizleyerek sağlığını n risk altında olmasını önleyin.Kabuklu yemişler kafesin dibinde nemli bir ortam oluşturacağı için papağanınızın parazitlerden korunmasını sağlayın.

Oyuncaklar

Papağanın kafes içinde oynayacağı oyuncakların yerlerini sürekli olarak değiştirmeli, oyuncakların olduğu yerden başka alanlara da gitmesini sağlamalısınız.

Sürekli ezber yapın

Papağanın sıkılmasını önlemek için sürekli olarak kelime ezberletmeye çalışın. Kelime ezberlettiğiniz zaman eğlenecektir.

Konuşturun

Papağanın hafızasını sürekli tazeleyerek konuşturun. Bu durum onun farklı yanlarını  da ön plana çıkaracaktır.

Vitamin ve destek gıdalar

Papağanınıza vereceğini yemlerin dışında vitaminler ve destek gıdaları da vermeyi ihmal etmemelisiniz.

Farklı besinler

Papağanlar kabuklu yemişleri çok sevseler de sürekli kabuklu yemiş vermemelisiniz. Besin çeşitliliği çok önemli bir yer tutar.

Pençe bakımı

Papağanın pençeleri ve tırnakları uzadığında kafese rahat tutunamazlar. Bu nedenle pençe bakımına dikkat etmelisiniz.

Gaga bakımı

Gagası uzayan papağan yemişleri rahat bir şekilde tutamaz ve yiyemez. Bu nedenle  gagalar belirli uzunluklarda kesilmelidir.

Tüy bakımı

Papağanlar renkli tüyleri ile bilindikleri için tüy bakımı çok önemlidir. Tüylerin solmaması için bakım spreyleri ile tüy bakımı yapmalısınız.

Kafes sıcaklığı

Özellikle yaz aylarında kafes içi sıcaklığını kontrol edip gerektiğinde kafesi daha serin bir noktaya taşıyarak kafes içi sıcaklığı ideal şartlara getirebilirsiniz.

Veteriner kontrolü

Papağan bakımının en önemli noktası düzenli olarak veterinere götürmektir. Papağanınızın sağlığı için düzenli veteriner kontrolü şarttır.

Papağanın morali

Papağanlar insanlar gibi ilgisiz kaldıklarında morali düşer ve huzursuz olurlar. Bu nedenle uzun süreli ilgisizlik yapmamalı ve onları sevmelisiniz.

Arkadaş bulun

Papağanlar üreme dönemlerinde aksi ve sinirli olurlar. Bu nedenle papağanınıza bu dönemlerde bir arkadaş bulmanız yerinde olacaktır.

Oyun oynayın

Papağanların saldırgan olmasını önlemek için onlarla oyun oynamalısınız. Oyun oynayarak streslerini azaltabilir ve sağlıklarını koruyabilirsiniz.





Pinterest'de Paylaş