Köpeğim Su İçmiyor, Köpeklerin Su İçmeme Sebepleri

Köpeğim Su İçmiyor, Köpeklerin Su İçmeme Sebepleri

Köpeklerde sık rastlanan sorunlardan birisi olan su içmeme problemi farklı pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Bu nedenle köpeğim su içmiyor diyen evcil hayvan sahiplerine köpeklerin su içmeme sebepleri, muhtemel hastalıklar ve söz konusu problemin çözümü konusunda detaylı bilgilendirmelerde bulunulabilir.

Köpeğim su içmiyor diyerek endişe eden köpek sahiplerine bu durumun hem psikolojik hem de biyolojik kaynaklı olacağı söylenebilir.

Bundan dolayı köpeklerde su içmeme problemini tam anlamıyla teşhis edebilmek için farklı faktörlerin incelenmesi gerekir.

Köpekler Neden Su İçmez?

Köpekler neden su içmez diyen köpek sahiplerine bu problemin en temel nedenlerinin aşağıdaki gibi olabileceği dile getirilebilir. Buna göre köpeklerde su içmeme sorunu,

  • Yaşın ilerlemesi
  • Az seviyede egzersiz
  • İdrar yollarında meydana gelen bazı enfeksiyonlar
  • Suyun yeterince temiz olmaması
  • Ağız sağlığının bozulması
  • Sahibinden uzak kalma
  • Yer değişikliği
  • Seyahat
  • Ağız içi aft türevi yaralanma

Türevi farklı etkenler nedeni ile meydana gelebilir.

Köpeklerin su içmemesi hangi hastalıkların başlangıcıdır?

Merak edenlere reflü gibi mide sorunları yaşayan ya da bağırsak parazitlerinden muzdarip olan köpeklerin genellikle su içmeyi bıraktıklarından söz edilebilir.

Nadiren de olsa ruhsal kaynaklı olabilen köpeklerde su içmeme problemi, psikolojik hastalıkların habercisi de olabilir.

Su İçmeyen Köpeklere Ne Yapmak Gerekir?

Köpeğim su içmiyor diyen ve su içmeyen köpeklere ne yapması gerektiğini bilmeyen evcil hayvan sahiplerine ilk olarak su yerine süt ve yoğurt gibi bol sıvı içeren gıdalar verilir.

Bu tür besinlerin içerisinde yer alan yüksek miktarda su oranı, su içmeyen köpeklerde buna bağlı olarak gelişebilecek rahatsızlıkların önüne geçebilecektir.

Süt ve yoğurdun yanı sıra köpeklere et suyu verilmesi de yine su içmeyen köpeklere uygulanabilecek olan diğer yöntemlerden birisidir.

Su İçmeyen Köpeklerin Tedavisi ve Tedavi Sonrası

Su içmeyen köpeklerin tedavisinde ilk olarak evde uygulanabilecek süt, yoğurt ve et suyu gibi doğal yöntemlerden sonra problemin devam etmesi halinde bu sorunun ciddi hastalıkların belirtisidir.

Bu nedenle hiçbir şekilde su içmeyen köpeğin vakit kaybedilmeden uzman bir kliniğe ve bu konuda tecrübeli veteriner hekimlere götürülmesi gereklidir.

Veteriner hekimde yapılabilecek olan inceleme ve testlerden sonra ise köpeğin hangi sebeplerle su içmediği konusunda kesin yargılara varılabilir.

Sorunun çözümüne yönelik ilaç ya da benzeri tedavi yöntemlerine uzman kontrolünde başlanabilir.





Pinterest'de Paylaş